Berlinnatt

 

I Berlin kan man sitta på en gata mitt i natten, sjunga om att ha en trogen vän hur man än vänder sig och träffa en konstnär som tycker att det är vackert och hoppar av cykeln för att spela in.  

 

 


Jag och Linnea på äventyr

 
 
Jag och Linnea åkte till Unter den Linden. 
 
Vi gick på museum om Berlin historia, men hann bara till medeltiden fast vi hade tänkt titta på utställningen om DDR. Hur som helst hittade vi fyra årstidstavlor ch beundrade tillsammans vackra oktober månad.
 
Och tillsist smygfotade vi några coola killar på trappan till det grekiska konstmuseumet. 
 
 

djur i Tiergarten

 

Idag har jag och Felicia varit i Tiergarten och tränat. Att åka U-bahn i träningskläder känns ganska hemma och världsvant. Att nästan vara i skogen kändes också väldigt hemma. Och så såg vi massa djur. Här kommer en lista på alla djur vi såg: 

- Hare

- Lama

- Häger

- Struts

- Svan 

- Mus


Wir sind in Berlin

 
 
Palsternackorna i en bortglömd gränd.
 
Indieklubb i Freidrichhain.
 

om att flytta till Berlin


Det som låg så långt bort i tiden går nu enkelt att räkna i timmar. Om knappt mycket mer än några ögonblick har jag flyttat till Berlin. Imorgon flyger vi härifrån.
 
Första oktober, när hösten är som vackrast, flyttar jag in i en lägenhet mitt i stan tillsammans med Linnea. Och inte alls särskilt långt bort kommer Mina, Mickan och Felicia bo och vi kommer hälsa på dem om kvällarna och sedan ta S-bahn genom natten hem till vår bäddsoffa och vår taxi-fondvägg. Kanske rostar vi mackor innan vi lägger oss, om där finns en brödrost. Och varje dag när vi vaknar, vaknar vi upp i Berlin.
 
 
vår lägenhet är ganska så bohemisk

Jag vill bo i en fyr

 

Jag har en dröm om att arbeta som fyrvakt. Då kunde jag ha en alldeles egen fyr där jag kunde jag sitta i min ensamhet, se ut över havet, rädda båtar från att förlisa och känna mig ganska viktig.  

 

En vän till mig sa att fyrvakt är ett dött yrke, att allt går automatiskt nuförtiden. Det känns som att mycket går automatiskt nuförtiden och jag är rädd att hela världen snart går på rutin. Det får mig att känna mig bortrationaliserad.

 

Men ändå, ändå fortsätter jag att drömma om min fyr.

 

  

 

 

 

 


RSS 2.0